Inbraakbeveiliging

Naast schade en/of verlies van kostbaarheden, tast inbraak ook uw gevoel van veiligheid aan. Gun jezelf een goede nachtrust  met een beveiligingssysteem op maat van Protect Beveiligingen Flevoland. Met een alarmsysteem bent u in staat om tijdig ongewenst bezoek van uw woning of bedrijfspand te signaleren en alarm te slaan en kiest u voor een optimale inbraakbeveiliging.

De basiscomponenten zijn vaak een bewegingsmelder en een deurcontact. Hierop zijn diverse uitbreidingen op de huidige moderne inbraaksystemen. Denk hierbij aan rookmelders, deurbediening of bijvoorbeeld het koppelen van camera’s, zodat er bij een melding direct kan worden meegekeken.

Volgens cijfers van het CBS wordt er elk jaar 65.000 keer ingebroken. Hiervan wordt 80% gepleegd door een gelegenheidsinbreker die binnen enkele minuten uw woning of bedrijf in en uit is.

Op misdaad in kaart kunt u een overzicht vinden van het aantal inbraken bij u in de buurt

Toegankelijke app

inbraak beveiliging app

Onze beveiligingssystemen worden altijd geleverd in combinatie met een toegankelijke app. Dit stelt u in staat om gemakkelijk op afstand uw alarm in en uit te schakelen, deuren te openen, uw logboek te bekijken en zelfs uw verlichting te schakelen.

Meldkamer

Naast alarmering van de eigenaar van een woning of bedrijfspand is het ook mogelijk om uw beveiligingssysteem te verbinden met een meldkamer met eventuele alarmopvolging. Wij werken samen met BORG-erkende alarmcentrales zodat u met een gerust hart uw woning of bedrijf kunt verlaten. Als beveiligingsbedrijf garanderen wij u 24/7 service en een kwalitatief hoogwaardig beveiligingssysteem dat is aangelegd door gecertificeerde en betrouwbare medewerkers.

Certificering

Voor optimale inbraakbeveiliging kunnen wij indien gewenst uw beveiligingssysteem ook BORG certificeren.

Voor een borg certificaat zijn er 4 beveiligingsmaatregelen van belang. Alle 4 disciplines moeten voor het Borg certificaat zijn uitgevoerd.

 • O maatregelen
  Dit zijn de organisatorische maatregelen. U kunt hierbij denken aan goed sleutelbeheer en wie verantwoordelijk is voor de sluitrondes.
 • BK maatregelen:
  Bouwkundige maatregelen zoals het hang- en sluitwerk, inbraakwerend glas, etc.
 • EL maatregelen:
  Elektronische maatregelen oftewel het alarmsysteem.
 • C/M maatregelen:
  Compartiment en/of een kluis. Plek waar waardevolle spullen veilig kunnen worden opgeborgen.
 • RE maatregelen:
  Alarmopvolging (reactie). Dit kan bijvoorbeeld door een waarschuwingsadres of via een meldkamer.

Voor alle maatregelen zijn verschillende niveaus. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de eisen voor de maatregelen.

Bij het bepalen van de beveiligingsmaatregelen wordt er eerst een risicoklasse vastgesteld.

Er zijn 4 risicoklasse niveaus:

 • Borg klasse 1 (laagste niveau).
 • Borg klasse 2. 
 • Borg klasse 3.
 • Borg klasse 4 (hoogste niveau).

Om tot een juiste borgklasse beveiliging te komen is het belangrijk om eerst te kijken naar de (verzekerde) waarde en de mate van gewildheid. Dit noemen we de attractieve goederen oftewel de gewilde spullen. Daarin maken we onderscheid in zaken voor eigen gebruik, winkel/showroom of bijvoorbeeld voor magazijn of opslag. Om er zeker van te zijn dat wij en bijvoorbeeld de verzekering, op dezelfde manier de risico’s in kaart brengen, gebruiken we een risicoklasse-indeling bij het bepalen van de beveiligingsklasse de VRKI 2.0 2019, oftewel Vernieuwde Risico Klasse Indeling. Elk jaar wordt er een nieuwe VRKI-indeling opgemaakt waar de grootste verschillen zitten in het bepalen van de attractieve goederen.

Heeft u een vraag?