Brandbeveiliging

Een goedwerkende brandmeldinstallatie is van levensbelang, daarom zijn de eisen aan branddetectie hoog. Door een goede detectie is een brand sneller bekend wat meer tijd geeft om iedereen in veiligheid te brengen en de brandschade te beperken.

Wist u dat 80% van de bedrijven met een ondeugdelijke branddetectie failliet gaat na een brand? Dit meestal niet door de brand zelf maar door het verlies van klanten, aangezien de bedrijfsvoering een periode stil komt te liggen na een brand. Het wordt steeds vaker door de overheid, brandweer of de gemeente geëist dat er een brandmeldinstallatie in (bestaande) gebouwen wordt geïnstalleerd.

Een goede installatie zorgt dus niet alleen voor uw bescherming maar kan ook het cruciale verschil maken. Deze brandmeldinstallaties mogen alleen ontworpen, geïnstalleerd en onderhouden worden door een erkend gecertificeerd branddetectiebedrijf.

Protect Beveiligingen Flevoland is een erkend branddetectie en onderhoudsbedrijf en kan u op weg helpen met deskundig en brandveilig advies op maat.

Wij bieden op het gebied van brandbeveiliging:

  • Advies over het juiste type brandmeldinstallatie.
  • Levering, engineering, montage en inbedrijfstelling van de brandmeldinstallatie volgens NEN 2535, NEN 2575 en NEN 1010.
  • Opstellen PvE (Programma van Eisen).
  • Certificeren / inspectiecertificaat van de brandmeldinstallatie.
  • Doormelding van de brandmeldinstallatie.
  • Onderhoud van de brandmeldinstallatie conform NEN 2654.
  • Reviseren van de brandmeldinstallatie.

Programma van Eisen (PvE)

Iedere brandmeldinstallatie wordt ontworpen en aangelegd op basis van het PvE. In het PvE worden alle eisen met betrekking tot het bouwbesluit, de eisende partijen en het branddetectiebedrijf vastgelegd. Hierna kan dan een ontwerp van de brandmeldinstallatie gemaakt worden. Het PvE wordt voor akkoord ondertekend en geadministreerd bij de gemeente waarin u gehuisvest bent.

Certificering van brandmeldinstallaties

Als blijkt dat uw installatie voldoet aan de eisen in het PvE dan kan Protect Beveiligingen Flevoland ook de certificering regelen voor uw brandmeldinstallatie(s).

Hebt u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden voor brandbeveiliging of wilt u een vrijblijvend gesprek? Dan kunt u contact opnemen voor een afspraak of gebruik maken van het contactformulier

Heeft u een vraag?